Airsoft

Airsoft on lajina hyvin samankaltainen kuin isommin julkisuutta saanut paintball. Värikuulien ja merkkaimien sijaan käytämme 6mm muovikuulaa ampuvia tuliaseiden replikoita. Muovikuula replikat jäljittelevät hyvin tarkoin oikeita tuliaseita ja näiden erottaminen katukuvassa onkin lähes mahdottomuus, tämän takia aseet pitää kuljettaa julkisissa paikoissa suojattuina eikä niillä pidä takapihan metsikössä esitellä kavereille. Kannustamme jokaista Kuopiolaista airsoftaajaa yhdistyksemme peleihin, jotta lajin harrastaminen tapahtuu sille varatussa paikassa, ilman sivullisten häiritsemistä.

Airsoftia voi pelata hyvin monella eri tavalla. Pääsääntöisesti uusi pelaaja valitsee itselleen kukkaron mukaan pelivarusteet ja ajan saatossa niitä päivitetään aina tarpeen vaatiessa. Varusteisiin paneudumme erillisisessä osiossa jossa käymme pala kerrallaan airsoftissa vaadittavat varusteet. Laji ei ole älyttömän kallis, ellei niin itse halua. Perus airsoft varustus sisältäen suojalasit, vaatteet, aseen ja oheislaitteet pyörivät siinä 300€ tienoilla. Juoksevia kuluja syntyy kuulista, mahdollisista kaasuista sekä varaosista.

Saamme usein kysymyksen minkä ikäisenä lajin saa aloittaa ja minkä ikäisiä käy peleissämme. Lajin voit aloittaa milloin vain, ei ole ylä- eikä alaikärajaa, kuitenkin alaikäisten huoltajat tekevät tämän päätöksen. Useimmiten aloittava airsoft harrastaja on noin 15 ikävuoden tienoilla. Nuorimmat ovat jopa alle 10-vuotiaita ja vanhimmat ovat ehtineet jo eläkeikään. Koko laji perustuu turvallisuuteen ja hauskuuteen, asiat tehdää juuri niin kuin itselle tuntuu hyvälle ja mukavalle, veren maku suussa tätä ei pidä missään nimessä tehdä.